Βιογραφικό

Κόκκαλης Κωνσταντίνος2Ο Ιατρός Δρ. Μάριος Κωνσταντίνος Ι. Κόκκαλης είναι Γενικός Χειρουργός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην Χειρουργική στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τύμπιγκεν στην Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της 6-ετούς εκπαίδευσης της ειδικότητας στη Γερμανία, εξειδικεύεται στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και στη Χειρουργική του Παγκρέατος και του Παχέος Εντέρου σε αντίστοιχα Κέντρα Αναφοράς, ενώ μετεκπαιδεύεται πάνω στη Χειρουργική του Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος στη διεθνούς φήμης Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Μετά την απόκτηση της ειδικότητας εργάζεται ως Επιμελητής στη Χειρουργική Κλινική και Κέντρο Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου του Τύμπιγκεν, όπου αναλαμβάνει υπεύθυνος του Τομέα της Χειρουργικής των Κηλών του κοιλιακού τοιχώματος.

Στο πεδίο αυτό της χειρουργικής αποκτά υψηλού βαθμού εξειδίκευση, διενεργώντας πλήθος ανοιχτών, λαπαροσκοπικών και υβριδικών επεμβάσεων όλων των ειδών των κηλών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στις πολύπλοκες, μεγάλες μετεγχειρητικές κοιλιοκήλες και τις παραστομιακές κήλες, κυρίως σε μεταμοσχευμένους και ογκολογικούς ασθενείς.  Εφαρμόζει για πρώτη φορά στη κλινική προηγμένες χειρουργικές τεχνικές, όπως είναι η τεχνική της ενδοσκοπικής πλήρως εξωπεριτοναϊκή αποκατάσταση κήλης (eTEP) και η λαπαροσκοπική αποκατάσταση παραστομιακής κήλης με διπλό ή τρισδιάστατο πλέγμα καθώς και η προεγχειρητική προετοιμασία  του κοιλιακού τοιχώματος με ΒΟΤΟΧ.

Παράλληλα συνεργάζεται στενά με την υπεύθυνη ομάδα της Χειρουργικής των Ενδοκρινών Αδένων, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική των παθήσεων του θυρεοειδούς, των παραθυρεοειδών αδένων και των επινεφριδίων, ενώ γίνεται μέλος του Γερμανικού Ιδρύματος Μεταμοσχεύσεων (DSO) και συμμετέχει ενεργά στις εφημερίες και τα χειρουργεία μεταμοσχεύσεων της κλινικής.

Τέλος, στα πλαίσια των κλινικών και ακαδημαϊκών υποχρεώσεων της Πανεπιστημιακής Κλινικής, διδάσκει τους φοιτητές της Ιατρικής και Οδοντιατρικής Σχολής, εκπαιδεύει τους ειδικευόμενους χειρουργούς της κλινικής και εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα τον καρκίνο του ορθού.

Μετά από 10 χρόνια πορείας στη Γερμανία και έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων σε όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής, επιστρέφει στην Ελλάδα. Εφαρμόζει πρωτοποριακές και προηγμένες τεχνικές, κυριώς πάνω στην Χειρουργική των Κηλών, με πρωτιές σε Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα, ενώ είναι ο πρώτος Χειρουργός στην Ελλάδα που εφαρμόζει την Τεχνική Τάσης Απονευρώσεων με την συσκευή Fasciotens για πολύ μεγάλες μετεγχειρητικές κήλες.  Παράλληλα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ελάχιστα επεμβατικη χειρουργική του παχεός εντερου και την πρωτολογία, καθώς και στην Χειρουργική των Ενδοκρινών Αδένων. 

Είναι εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Κήλης, στην θέση του Ταμία και επιτέλεσε Μέλος της Οργανωτικής και Επιστημονικής επιτροπής στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κήλης. Παράλληλα είναι μέλος και πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και μέλος πολυάριθμων διεθνών και άλλων ελληνικών επιστημονικών εταιρειών. Τέλος ειναι ιδρυτικό μέλος και ο πρώτος Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Ιατρών και Οδοντιάτρων (Ε.Σ.Ι.Ο.).

Σπουδές

      • Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
      • Ειδικός Χειρουργικής Ντίσελντορφ, Γερμανία.
      • Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του «Έμπερχαρντ Καρλς» Πανεπιστημίου του Τύμπιγκεν, Γερμανία. Υπεύθυνος: Prof. Dr. Andreas Kirschniak.
      • Μετεκπαιδευθείς στην Χειρουργική Ήπατος – Χοληφόρων – Παγκρέατος στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, Γερμανία. Διευθυντής: Prof. Dr. Dr. Marcus Buechler.
      • Μετεκπαιδευθείς στην Χειρουργική των Κηλών στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Μπάντεν-Μπάντεν, Γερμανία. Διευθυντής: Prof. Dr. Dieter Berger.

Εργασιακή εμπειρία

      • Ειδικευόμενος Χειρουργικής στο Κέντρο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Neuwerk στο Μενχενγκλάντμπαχ, Γερμανία. Διευθυντής: Prof. Dr. Frank Alexander Granderath.
      • Ειδικευόμενος Χειρουργικής στο Κέντρο Χειρουργικής του Παγκρέατος και του Παχέος Εντέρου του Νοσοκομείου St. Josef του Πανεπιστήμιου του Μπόχουμ, Γερμανία. Διευθυντής: Prof. Dr. Waldemar Uhl.
      • Επιμελητής και Υπεύθυνος Κηλών στην Χειρουργική Κλινική και Κέντρο Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου του Τύμπιγκεν, Γερμανία. Διευθυντής: Prof. Dr. Alfred Koenigsrainer.
      • Ελεύθεροεπαγγελματίας Ιατρός από τον Ιανουάριο του 2020.

 

  •